Anasayfa
Hakkında
Uygulamalar
Basında
Online Randevu
İletişim
  Gülüş Analizi nedir?
Geri

İdeal bir gülümsemeye kavuşmanız için dişlerinizin  dudaklarınız ve yüzünüzle olan uyumunun değerlendirilmesidir.  Bu değerlendirme genelde şu şekilde yapılır;

1-Ön değerlendirme konsultasyonu

İlk randevu tanışma ve konuşma seansıdır.

Bu randevude hasta rahat ve sakin bir ortama alınarak, problemleri, ihtiyaçları, beklentileri dinlenir. Hastanın beklentileri önemlidir çünkü gerçeküstü beklentiler hastayı düş kırıklığına uğratır. Bu seansta hastanın psikolojik durumu ve karakter tahlili yapılır. Hasta özellikle konuşturularak diş-çene-yüz ilişkileri değerlendirilir. Bu randevuda ağız içi, dışı ve yüz fotoğrafları alınır. Rahat konumdayken dudak kapanış ve gülümseme fotoğrafları çekilir. Ayrıca alt-üst çene modelleri elde edilir. Dişlerinin renk kaydı alınır. Hastadan panaromik film denilen tüm diş ve çene röntgeni alınır.

2-Tedavi seçeneği sunumu

Hastanın yaşı, ten rengi, yüzünün yapısı gibi bazı kişisel  ve fiziksel özelliklerinin  değerlendirilmesi neticesinde  dişlerinizin nasıl olması gerektiği ile ilgili bir sonuca varılır. Bu aşamada elde edilen veriler değerlendirilir ve tedavi seçenekleri sunulur.  Değişik tedavi seçenekleri ve aşamaları,  ücret bilgileri verilir. Hastayla beraber ağız modeli ve fotoğrafları değerlendirilir. Hastanın beklentileri doğrultusunda olabilecek son hali tartışılır.

3-Tedavi Planı

Bu aşamada hastayla beraber en uygun tedevi planı kesinleştirilir. Aslında her diş doktoru hastasına en uygun tedavi planını sunmak ister. Ancak doktorunuzu kısıtlayan bazı etkenler olabilir(hastaların sosyo-ekonomik düzeyleri, kültürel yapıları gibi). Bu durumda diş hekimi  hastasıyla son durumun (tedavi ve estetik düzenleme sonucu)  nasıl olması gerektiğini anlatır.

 
  Tüm Hakları www.onurbasa.com da saklı tutulmaktadır. Copyright© 2009 Onur Başa