Anasayfa
Hakkında
Uygulamalar
Basında
Online Randevu
İletişim
  Porselen Onleyler
Geri

Arka bölgedeki dişlerin amalgam dolguları çıkarılıp yerine porselen inley dolgular yapılabilir. Porselen dolgular dişe açılan kavite (çürük temizlendikten sonraki boşluk) içine tam olarak yerleştirilen sert, dayanıklı ve  estetik dolgulardır. Özel simanlarla ya da bondingleme (kimyasal ve çok aşamalı yapıştırma sistemi) yöntemiyle yapıştırılırlar. İnley porselenler sadece dişin çiğneyici yüzeyine yapılan dolgulardır. Onley porselenler ise dişin yan yüzeylerini içine alan daha geniş dolgulardır.

Inley - Onley Porselenlerin Özellikleri

Porselen dolgular dişte fazla madde kaybı olmaması amacıyla yapılırlar. Sadece çürük, belli kurallar dahilinde temizlenir. Dişin ölçüsü alınır. Model elde edilir. Laboratuara yollanır. Porselen onleyiniz laboratuardan geldikten sonra dişe yapıştırılır. Bir çok özellikleri vardır. En önemlileri şunlardır:

1-Bildiğimiz kron kaplamalar gibi dişte kesim yapılmaz ve dişte madde kaybını önler. Sadece çürük temizlenir. Dişte kaybolmuş madde anahtar-kilit gibi yerine sıkıca yerleştirilir.

2-Kompozit dolgular (Diş rengine uygun yapılan dolgular) gibi zamanla renk değiştirmezler. Porselenden yapıldıkları için renk veren maddeler üzerine yapışmazlar.

3-Sağlam yapıları nedeniyle dişe gelen kuvvetlere karşı dişi korurlar.

4-Amalgam dolgular gibi dişte estetik kaybına neden olmazlar. Doğal görünümdedirler. Dişin kendi renginde yapılırlar.

5-Yapılmaları için sadece 2 seans gereklidir.

6-Yüzeyleri cilalı olduğu için gıda artıkları yapışmazlar. Bundan dolayı daha hijyeniktirler.

7-Porselen oldukları için yapıştırıldıktan sonra kompozit dolgularda görülebilen “polimerizasyon büzülmesi” dediğimiz küçülme olmadığı için dişlerde soğuk-sıcak gibi hassasiyetler görülmez, tekrarlayan çürükler oluşmaz.

8-Aşırı madde kaybı olmuş, özellikle kanal tedavisi görmüş dişlerde adhesive (yapıştırma)sistemlerinden yararlanılarak dişin kaybedilen kısımları porselen onleylerle yerine konulabilir. 

 
  Tüm Hakları www.onurbasa.com da saklı tutulmaktadır. Copyright© 2009 Onur Başa