Anasayfa
Hakkında
Uygulamalar
Basında
Online Randevu
İletişim
  Clear Aligner
Geri

Şeffaf plaklarla dişlerin düzeltildiği tekniktir. Clear-aligner tekniği genelde;

  • Alt ön grup dişlerin çapraşıklığını düzeltmede
  • Üst çenedeki ön grup dişlerin çok ileri derecede olmayan çapraşıklıklarının düzeltilmesinde
  • Basit çapraz kapanış dediğimiz vakalarda
  • Çapraşıklığın az olduğu basit vakalarda 
  • Tel tedavisini kabul etmeyen hastalarda ( Her vaka için uygun bir teknik değildir.)

Tedavi şu şekildedir;

- Clear-Aligner  için uygun olup olmadığınıza karar vermek için klasik ortodontik muayeneniz yapılır. Tüm röntgenleriniz incelenir.
- Sizden ölçü alınır. Ağız içi modeliniz elde edilir.
- Bu model üzerinde tedavi aşamasında kaç set plak kullanılacağına karar verilir. Her bir set 3 plaktan oluşmaktadır. Bu plaklar özel bir bilgisayar programı ile hazırlanır. Hasta tek bir plağı  ortalama 15’er gün takacaktır. Hafif derecede yer darlığı olan hastalar için ideal bir tedavi yöntemidir.
- Her bir  şeffaf plak dişlerde ortalama 0.5 mm. hareket sağlar.
- Plak tedavisi sırasında,  çapraşık dişlerde yer kazanmak için stripping denilen aşındırma işlemleri yapılır.
- Sonuç birçok faktöre bağlıdır; dişlerin şekli, hareketin miktarı, köklerin pozisyonu, hastanın düzenli takması  gibi..
- Tedavi bittikten sonra,  pekiştirme apareyi olarak da ortodontistiniz son plağı  takmaya devam etmenizi önerebilir. Ya da sabit retainer denilen dişlerinizin arkasından sabitleyici  bir tel takabilir.
- Yemek yerken ve dişlerinizi  fırçalarken çıkarırsınız. Dişlerinizi  yemeklerden sonra fırçalar, iplikler ve tekrar şeffaf plağınızı takarsınız. Günde en az 22 saat takılması önerilir.

İçten takılan tellerle ortodonti

İçten takıldığı için ortodontik tedavi yaptırdığınız belli olmaz. Bilgisayar teknolojisi kullanılarak özel laboratuarlarda hazırlanan braketler dişlerin ağız içine bakan yüzeylerine yerleştirilir. Ülkemizde çok aktif yapılmamaktadır. Tedavi ücreti dıştan takılan braketlere göre 2 katıdır. Uygun vakalarda ideal bir tedavi yöntemidir. Kişiye özel uygulanan braketlerle estetik beklentisi yüksek olan hasta grupları için idealdir.

 
  Tüm Hakları www.onurbasa.com da saklı tutulmaktadır. Copyright© 2009 Onur Başa