Anasayfa
Hakkında
Uygulamalar
Basında
Online Randevu
İletişim
  Flap operasyonları
Geri

Flap operasyonları esnasında kemik kaybının ileri boyutta olduğu bölgelerde yapay veya doğal kaynaklı kemik tozu uygulamaları ile kemik yapımı uyarılır. Kemik greftlerine ihtiyaç olup olmayacağına hekiminiz karar verecektir.

Flap operasyonlarından sonra dişeti iyileşmesinin doğal sonucu olarak dişetleri bir miktar küçülürler. İşte bu nedenle bazen dişler uzamış gibi görünür. Tedavi öncesi hastalık ne kadar ilerlemişse çekilme miktarı o kadar fazladır. Açığa çıkmış kökler şeklinde çekilmeler olabilir ve hastayı rahatsız edebilir. Ayrıca sıcak-soğuk hassasiyeti de olabilir. Yüksek florür içeren diş macunlarının ve hassasiyet giderici ürünlerin kullanılması ile hassasiyet azaltılabilir. Flap operasyonlarından sonra dişler eskisine göre daha fazla sallanma gösterebilirler ancak bu 4-5 ay içinde tamamen ortadan kalkabilir ya da eskisine göre daha da azalır.

Dişhekimi tarafından hangi tür tedavi uygulanırsa uygulansın sonrasında hastanın iyi bir ağız hijyenini sürekli koruması gerekir. Flap operasyonundan sonra hastanın ağız hijyenine çok aşırı dikkat etmesi gerekir.Aksi halde elde edilen tüm iyileşmeler hızla geriye döner. Hastaların en çok sordukları sorulardan biri de  dişeti hastalıklarının ilaç kullanarak iyileşip iyileşmeyeceğidir. Böyle bir dişeti  ilacı yoktur. Operasyonlardan sonra  hekiminizin düzenleyeceği reçete ile  hastaya antibiyotik ve bazı ağrı kesiciler verilir.

 
  Tüm Hakları www.onurbasa.com da saklı tutulmaktadır. Copyright© 2009 Onur Başa