Anasayfa
Hakkında
Uygulamalar
Basında
Online Randevu
İletişim
  Parmak ve emzik emme alışkanlığı
Geri

Hem süt hem de sürekli diş gelişimine zarar verirler. Ayrıca çene gelişimini de olumsuz yönde etkileyebilir. Çocuğun konuşma ve fiziksel görünümünü de istenmeyen yönde etkiler.

Normalde 3-4 yaşına kadar çocuğunuzun bu alışkanlıklarını bırakması ideal olur. Bıraktırma döneminde zorlanıyorsanız çocuğunuzu asla zorlamayın. 7- 8 yaşlarından sonra parmak emmeye devam eden çocuklar arkadaşları, kardeşleri ve akrabaları tarafından yapılan çeşitli yorumlarla karşılaşırlar. Bu yorumlar bazen çocuğun parmak emmeyi bırakmasını sağlar.


- Bıraktırmak için kararlı olun. Ancak doğru zamanı belirlemeniz gerekir. Çocuğunuzun  da bırakmaya  gönüllü olmasını sağlayın. Parmak emmeyi küçümserek, utandırarak  çözüm yöntemi olarak kullanılmayın.
- Çocuğunuz  parmağını emmediği ya da emzik kullanmadığı zaman güzel sözlerle övün . Parmak emmenin sağlığına zarar verdiğini vurgulayın.  Asla çocuğunuzla savaşmayın.
- Aslında zaman en büyük destekçinizdir. Eğer bırakamıyorsa diş hekimine götürün. Alışkanlık kırıcı apareyler takılabilir.

Emzikten erken vazgeçirilen çocuklar bu sefer  parmak emme alışkanlığı geliştirebilirler. Emzik emme parmak emmeye göre daha az zararlı bir alışkanlıktır. Emzik kullanımı en geç 2 yaş civarında sona erdirilmelidir. Özellikle 2 yaş döneminde bebeklere büyüdüklerinin söylenmesinden  büyük zevk alırlar, bunu vurgulayın ve emziği bırakmasını teşvik edin. 2 yaşına gelen çocuğunuz halen emzik emiyorsa diş hekimine gidin ve bilgi alın. Gerekirse bir pedagogdan yardım alabilirsiniz.

 
  Tüm Hakları www.onurbasa.com da saklı tutulmaktadır. Copyright© 2009 Onur Başa