Anasayfa
Hakkında
Uygulamalar
Basında
Online Randevu
İletişim
  Çocuklarda Dişeti Problemleri ve diş taşı oluşumu
Geri

Çocuklarda da gingivitis dediğimiz dişeti iltihabı görülebilir. Özellikle  kronik gingivitis dediğimiz dişeti iltihabı çocuklarda oldukça yaygındır. Dişlerini düzenli fırçalamayan çocuklarda bakteri plağı dişlere yapışır ve temizlenmediği sürece diştaşı oluşumuna kadar gider. Bu bakteri plakları ve diştaşları dişetinde hastalık yapabildiği gibi temizlenmezse çocuğunuzun genel sağlığını da tehdit edebilir. Agresif yapıya dönüştüğünde, ergenlik dönemine yakın dönemlerde dişeti dokularını tehdit eder.

Gingivitisin belirtileri;

  • Hafif şişmiş ,
  • Kırmızı  ve
  • Kolayca kanamalı dişetleri vardır.
  • Ağız kokusu mevcuttur.

Tedavisi;

Tedavide ilk adım  diş hekiminin gösterdiği şekilde düzenli fırçalama ve diş ipi ya da arayüz fırçası kullanmaktır. Çocuğunuz bu bakımı yapmazsa sorun çözülemez ve ileride ciddi periodental problemlere sebep olur. Detertraj denilen tedaviuygulanır. Diş hekimi plak ve diştaşlarını temizler ve hijyen eğitimi verilir. Çocuğunuz tedavi sonrası takibe alınır.

Sağlıklı dişetleri ağız sağlığı için oldukça önemlidir. Ergenlik çağındaki çocuklarınıza fırçalama ve diş ipi kullanma alışkanlığı çok geç olmadan verilmelidir. Hepimizin bildiği gibi eğitim küçük yaşta başlar.

 
  Tüm Hakları www.onurbasa.com da saklı tutulmaktadır. Copyright© 2009 Onur Başa