Anasayfa
Hakkında
Uygulamalar
Basında
Online Randevu
İletişim
  Çocuklarda çürük tedavisi
Geri

Bebeklerin  ilk dişleri çıktığı andan itibaren dişlerin özel bebek fırçaları ile fırçalanması gerekir. Gece beslenmelerinin de minumumda tutulması gerekir. Biberon içine bal, şeker gibi katkı maddeleri katılmaması çürük oluşum riskini oldukça azaltacaktır. Bol şekerli gıdalar ve yetersiz  diş fırçalama sonucu çocuğunuzun dişi çürümeye başlayacaktır.

Çocukların süt dişlerinde de pulpa denilen sinir ve damardan oluşan canlı kısım vardır.

Derin çürük ya da travma sonucu süt dişlerine pulpa tedavisi yapılabilir. Pulpa tedavileri sadece dişin kron kısmındaki sinirleri içerebildiği gibi (amputasyon tedavisi ) kanal tedavisi gibi kökteki sinirleri alma işlemi de yapılması gerekebilir. Süt dişi amputasyon tedavisinde amaç ; çürükteki bakterilerin yok edilmesi ve kalan kök sinirine bakteri ulaşmasını engellemektir. Ampütasyon tedavisinden sonra dişin üstüne dolgu ya da paslanmaz çelik kron kaplamalar yapılır.

Süt dişi kanal tedavisi ise çürükteki bakteriler dişin kök kısmına ulaştığı durumlarda yapılır. Kökün içi antibakteriyel sıvılarla dezenfekte edilir ve kök kanalı dişin köküyle birlikte eriyebilen maddelerle doldurulur. Süt dişi kökleri düşmeye yakın erimeye başlarlar ve bu maddelerin  erime süreciyle uyumlu olması gerekir.Yani, biyolojik olarak süt dişi ile uyumlu maddelerdir.Kanal tedavisinden sonra dişin üstüne dolgu ya da paslanmaz çelik krondan kaplamalar yapılabilir.

Süt dişlerine yapılan amputasyon ve kanal tedavilerinden önce dişe mutlaka anestezi yapılır ki,  tedavi sırasında  çocukta herhangi bir ağrı oluşmasın. Diş uyuşturulduktan sonra çocuğunuz işlem sırasında  asla ağrı duymaz.

 
  Tüm Hakları www.onurbasa.com da saklı tutulmaktadır. Copyright© 2009 Onur Başa