Anasayfa
Hakkında
Uygulamalar
Basında
Online Randevu
İletişim
  Çocuğunuzun ilk diş hekimi ziyareti
Geri

Çocuğunuzun ilk dişleri çıktıktan sonra diş hekimine 6 ayda bir götürün ki çocuğunuzun hiçbir problemi olmasa bile dişhekimine ve klinik ortamına alışsın. Büyüdükçe bu geliş gidişlerin daha da farkına varacaktır. Tabi bu ilk tanışmalar ve diğer seanslar da diş hekimi ve ekibi ilgili olmalıdır.

Diş hekimi bu kontrollerde, fissür örtücüler gibi yapacağı basit ve kısa süren koruyucu uygulamalarla çocuğunuzun dişlerinde çürüklerin oluşmasını engelleyecektir. Kısa süren bu tedaviler çocuğunuzun diş tedavilerine alışmasını sağlayacaktır.

İleride tedaviye başlanması gerektiğinde çocuğunuz bildiği bir ortama geleceği için kendisini iyi hissedecektir. Çocuğun önce hekimini tanıması ve sevmesi gerekir. İlk muayene bir oyunmuş gibi düzenlenir ,  tedavi  aletleri çocuğa önce anlatılır sonra gösterilir ve uygulanır ve çocuğun olumlu  bir diş hekimi tecrübesi edinmesi sağlanır. (Tell-show-do Yöntemi )

Her zaman , çevrenizdeki  kişilerden , diş hekimi  ile ilgili olumsuz tecrübelerin çocuğunuzun yanında anlatılmamasını  isteyin.

 
  Tüm Hakları www.onurbasa.com da saklı tutulmaktadır. Copyright© 2009 Onur Başa